GEMINI powered by SAC

EFFICIËNT EN MET PLEZIER MELKEN

Onze melkrobot Gemini powered by SAC is ontwikkeld om uw dagelijkse werkzaamheden zo efficiënt en plezierig mogelijk te maken, waarbij de focus ligt op de koe, de melk en de melker. Met de robot melkt u goed, snel en volledig automatisch, zodat u koeien optimaal kunnen presteren. U vult uw eigen tijd in en hoeft zich geen zorgen te maken over ‘beschikbaar’ personeel. Hierdoor houdt u meer tijd over, om uw werk- en privéleven helemaal naar eigen wens in te delen.

JARENLANGE ERVARING

De melkrobot is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Innovatieve functies, zoals melken tussen de achterpoten (voor kalme koeien) en met behulp van een 3D-camera om de melkstellen beter en sneller aan te sluiten, resulteren in minder stress voor de koe. We weten hoe belangrijk het welzijn van u en uw koeien is, daarom werken we dagelijks aan oplossingen om dit nog verder te verbeteren.

MELKEN TUSSEN DE ACHTERPOTEN
Het melkstel wordt net als in een zij-aan-zijmelksysteem tussen de achterpoten aangesloten. De koe is  ontspannen, voelt zich op haar gemak en ze wordt niet afgeleid door de bewegende robotarm. De koe kan op die manier goed en volledig worden gemolken, waarna ze haar normale routine snel weer kan  hervatten.

OPTIMALE UIERVOORBEREIDING
Elke speen wordt individueel voorbereid op het melken in een speciale speenbeker. In dit proces ligt de focus op een optimale reiniging van de spenen, stimulering van de spenen, het voormelken en een maximale oxytocineproductie voor de beste melkafgifte. Nadat de spenen voor behandeld zijn, worden de melkbekers aangesloten en start het melken direct. Het hele proces duurt zo'n 60 tot 90 seconden, zolang de koe een goede oxytocine- en melkafgifte heeft.

ONBELEMMERD ZICHT EN CONTACT MET DE KUDDE
Dankzij het open ontwerp van de melkrobot heeft de koe een ongehinderd zicht, wat haar het gevoel geeft dat ze nog bij de rest van de kudde is. Dit effect wordt zelfs nog meer versterkt in een systeem met dubbele boxen, waarin de koeien vrij kunnen staan en toch naast elkaar staan.

METINGEN PER INDIVIDUEEL KWARTIER
De melk uit elke individuele speen wordt gescreend en geanalyseerd, waarna de data direct wordt verzonden naar het mobiele apparaat van de veehouder, voor een praktisch inzicht in de melkkwaliteit en gezondheid van de koe. Op basis hiervan kunnen betere beslissingen worden genomen binnen het algemene koemanagement.

VEILIG EN GEBRUIKSVRIENDELIJK
Omdat tussen de achterpoten wordt gemolken, ontstaat een veilige en gebruiksvriendelijke manier om de melkstellen handmatig aan te sluiten of de koeien in uitzonderlijke situaties te hanteren. Het robuuste roestvrijstalen systeem en het melken tussen de achterpoten zorgen ervoor dat de koe niet tegen u of de machineonderdelen aan kan trappen.

FLEXIBELE EN SLIMME SELECTIE
Het selectiesysteem biedt bijna oneindig veel mogelijkheden voor handmatige selectie en selectie op basis van koegegevens. In het systeem kunnen meerdere selectiehekken en verschillende gegevenscriteria worden geïntegreerd, zoals tijd, agenda, meldingen, algemene koe-informatie etc.

GROEI MEE MET UW KUDDE
SAC biedt voor elk bedrijfstype, ongeachte de omvang, en elke managementstijl een passende oplossing. Veehouders met uitbreidingsplannen kunnen eenvoudig oplossingen met enkele en dubbele boxen combineren in dezelfde stal, helemaal afgestemd op de individuele behoeften van het bedrijf, nu en in de toekomst.

GEÏNTEGREERDE TECHNISCHE RUIMTE
De machinekamer van de melkrobot is geheel afgesloten en voorzien van een overdrukventilatiesysteem. In het duidelijke en ruime ontwerp van de technische ruimte zijn alle onderdelen eenvoudig toegankelijk. Het systeem is hygiënisch, geavanceerd en kan eenvoudig via een computer, tablet of smartphone op afstand worden gecontroleerd en beheerd door uzelf of de onderhoudsmonteur. Dankzij het beperkte formaat en unieke positionering van de technische ruimte neemt de melkrobot maar weinig ruimte in beslag neemt in de stal, waarmee wordt voorkomen dat de wegen van de koeien en de veehouder elkaar kruisen. Dit verbetert tevens de koestroom in het algemeen.

PLUG & PLAY
De melkrobots zijn snel en eenvoudig te installeren. Er hoeven maar weinig aanpassingen in de stal te worden voorbereid; er hoeft bijvoorbeeld geen aparte robotruimte te worden gebouwd. De melkrobots kunnen zowel in een bestaande als in een nieuwe stal worden geïnstalleerd, voor een ideale looproute van de koeien. Het enige dat u nodig hebt zijn melkslangen, elektriciteit, luchtslangen, water en een internetverbinding. Elk systeem wordt uitvoerig getest voor het de fabriek verlaat, waarmee kan worden gewaarborgd dat de robot in no time volledig operationeel is.

 

COMFORTABEL
COMFORTABEL
COMPLEET
COMPLEET
SNEL
SNEL

Robottechnologie | GEMINI

DUALFIT: TWEE SPEENBEKERS TEGELIJK

De melkrobots zijn uitgerust met een unieke dualfit-koppelingsfunctionaliteit: de intelligent ontworpen mechanische kop zorgt ervoor dat de robotarm met twee melkbekers tegelijk kan werken wat resulteert in een efficiënte armbeweging. Doordat er minder armbewegingen nodig zijn, kan het melken sneller worden uitgevoerd en stijgt de efficiëntie per box.

GEAVANCEERDE SAC-INTERFACE

De software van de Gemini is zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn enorm veel functies en informatiebronnen beschikbaar om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Hiermee kunnen eventuele uitdagingen effectief en eenvoudig worden aangepakt. De informatie is op verschillende manieren toegankelijk: via smartphone, tablet, desktopcomputer en via het multifunctionele display van de robot zelf. Via dit  grote, robuuste touchscreen dat op de robot is geïnstalleerd zijn alle belangrijke gegevens direct beschikbaar. Zowel de computer als het touchscreen zijn uitgerust met krachtige processors om functies te automatiseren en alle belangrijke gegevens weer te kunnen geven.

TIME-OF-FLIGHTCAMERA

Op basis van Time-of-Flighttechnologie wordt de exacte speenpositie bepaald. Dankzij deze geavanceerde technologie waarborgen onze melkrobots de beste prestaties. Er wordt een 3D-analyse van de spenen gemaakt, waarmee de positie nog nauwkeuriger kan worden bepaald. De waterdichte roestvrijstalen 3D-camera heeft een vlakke voorkant, voor eenvoudige reiniging.

TEAT TEACH SCREEN

Het Teat Teach Screen toont het beeld van de uier op het scherm. Op dat scherm kan de veehouder de speenuiteinden dan aanraken om het systeem te ‘leren’ waar de spenen voor die specifieke koe zich precies bevinden. Het is een handige tool voor koeien met een complexe plaatsing van de spenen. De melkrobot onthoudt de locatie van de spenen, en als de koe dan opnieuw de box binnenkomt, verloopt het aansluiten veel efficiënter.

UPGRADEN VIA APPARATUUR EN SOFTWARE

De Gemini powered by SAC is eenvoudig te upgraden via de apparatuur en software. Dankzij de exponentiële versnelling in de technologische evolutie van robotmelken, kunnen toekomstgerichte melkveehouders eenvoudig de laatste innovaties in hun bestaande robot integreren. Dit is niet de norm binnen de industrie en een interessant voordeel.

 

GEBRUIKSVRIENDELIJKE, EENVOUDIGE BEDIENING VOOR IEDEREEN

De melkrobot van SAC is eenvoudig te bedienen. En door deze gebruiksvriendelijkheid kan het beheer eenvoudig worden overgedragen aan een getrainde medewerker, wat een hele hoop tijd kan besparen. Zo blijft er tijd over voor andere belangrijke dingen. Zoals tijd doorbrengen met het gezin of er even heerlijk tussenuit. Met deze melkrobot kan dat, omdat iedereen die de robot kan bedienen het werk eenvoudig over kan nemen indien nodig.

REALTIME GEZONDHEIDSMONITORING EN GPS-LOKALISATIE

Met SAC Unitrack heeft de melkveehouder een krachtige tool in handen om de koeien in realtime te monitoren. Tochtigheid, herkauwgedrag, vreettijden en de activiteit wordt 24 uur per dag gemonitord. Cow Positioning houdt nauwkeurig bij waar de koeien zich op elk moment van de dag in de stal bevinden en met één klik kan dit worden bekeken op een computer, tablet en/of smartphone. Met de smartphone-app HerdMetrix™ kunnen de gegevens vanaf elke locatie en op elk gewenst moment worden bekeken, voor een constante datastroom en ondersteuning op maat op het gebied van tochtdetectie, gezondheidsmonitoring en prestatietrends.

 

ONDERSTEUNING

DEALERNETWERK - LOKALE ONDERSTEUNING
We weten hoe belangrijk het is dat een melkrobot zonder problemen functioneert. De ervaren klantenserviceafdeling van uw lokale SAC-dealer staat klaar om advies en ondersteuning te bieden waar nodig. Dat kan telefonisch, online of persoonlijk op locatie. Onze 24-uurs beschikbaarheid waarborgt de juiste ondersteuning op elk gewenst moment. Dat betekent korte responstijden en onmiddellijke ondersteuning waar nodig. Het belangrijkste is tenslotte dat u (en uw medewerkers) het werk zo goed mogelijk kunnen doen en alles zo soepel mogelijk verloopt binnen het bedrijf.

KOSTEN MINIMALISEREN
Onze ervaren service-organisatie is gespecialiseerd in het bieden van advies over preventief onderhoud, verbeteringen en servicecontracten. Onze hoogwaardige onderhoudsprotocollen zijn belangrijk voor een soepel werkende melkrobot. Verlaag de kosten optimaliseer het systeem. Dit houdt de melkinstallatie betrouwbaar en efficiënt, zodat hij jarenlang mee gaat.

SACADEMY
Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen SAC op de hoogte is van alle kennis en technologie van vandaag de dag en de toekomst, delen we onze kennis en ervaring via de SACademy. Dit is onze trainingsfaciliteit voor SAC-dealers en monteurs. Alle monteurs volgen de door SAC erkende trainingen. Hiermee wordt gewaarborgd dat onze klanten de beste service en ondersteuning krijgen. We staan voor u klaar met advies en ondersteuning. Met meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van melktechnologieën, delen we onze kennis om u de beste service te bieden.

Makkelijk & snel contact opnemen

Benieuwd naar de oplossing voor u?